Taal doet meer is genomineerd!

Project Gezonde Taal! is een van de acht finalisten voor het Aandeel in elkaar fonds van de Rabobank Utrecht e.o. Leden van Rabobank Utrecht stemmen en bepalen de winnende projecten.
Iedereen heeft recht op goede zorg en met uw stem komen we een stukje dichterbij.

Rabobank-leden kunnen hier stemmen.
Bekijk hier het filmpje dat DUIC maakte over Gezonde Taal!

tmp

 

Met het project Gezonde Taal! bereikt Taal doet meer vluchtelingen en migranten uit Utrecht die een taalachterstand hebben en daardoor extra kwetsbaar zijn voor gezondheidsproblemen. Taal en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder taal is een zelfstandig bezoek aan de huisarts, het begrijpen van de bijsluiter en het doen van gezonde boodschappen niet mogelijk. Gezonde Taal! combineert taalles met informatie over gezondheid, ziekte en zorg.

Het afgelopen jaar zijn er 10 lesbrieven ontwikkeld over Gezonde voeding, Zintuigen, Bezoek aan de huisarts, Ouder worden, Vitamine D, Stress en ontspanning, Slapen, Verbanddoos, Diabetes en Bevolkingsonderzoek. Het aankomende jaar willen we het aantal lesbrieven uitbreiden. Onze cursisten verbeteren hun Nederlands, krijgen informatie over deze onderwerpen en leren zo hun eigen bewuste keuzes te maken wat betreft hun gezondheid. De lessen worden gegeven door Utrechtse taalvrijwilligers, die na een intensieve training aan de slag gaan met een groep cursisten.
Gezonde Taal heeft in 2014 de Nationale Alfabetiseringsprijs in de categorie ‘durven’ gewonnen.

Meer informatie over Gezonde Taal?
Bel of mail Inge Goorts, projectleider Gezonde Taal (inge@taaldoetmeer.nl of 030 2947594).


Voeg een opmerking toe

Naam:

Email:

Opmerking:Contact
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht

info@de-alchemist.net
tel. 030-8200546